Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Pokud porozumíme tomu, odkud naše jídlo pochází, jak bylo vyrobeno a kým, můžeme se při našem každodenním rozhodování učit kombinovat radost a odpovědnost. Můžeme si vážit důležitosti vlivu, který má jídlo na naši kulturu a společnost.
Místní konvivia, mezinárodní organizace Slow Food a síť Terra Madre se spojily a po celém světě organizují průkopnické projekty v oblasti „chuťového vzdělávaní“ na školách, v nemocnicích a dalších místních institucích.
Slow Food otevřela v Itálii Univerzitu gastronomie, kde se setkávají a vyučují nejlepší mezinárodní specialisté v oblasti gastronomie. Dvě italská univerzitní městečka v Pollenzu a Colornu vítají své studenty ze všech zemí světa. Nabízejí možnost zapojit se do magisterského studijního programu nebo se účastnit konferencí, seminářů, přednášek, případně absolvovat krátkodobé kurzy zaměřené na lidi pracující v gastronomii.