Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Staňte se členem

Přidejte se ke Slow Food. Upečeme spolu revoluci!

Výhody členství

Jako člen Slow Food získáváte:

Na webových stránkách www.slowfood.com naleznete denně aktualizované zpravodajství, které přináší zprávy z celého světa, podrobné analýzy od mezinárodních přispěvatelů a úvodníky od Carla Petriniho, prezidenta hnutí Slow Food.

Chcete více důvodů? Stahněte si informační brožuru, klikněte na obrázek vpravo.

Jak se stát členem Slow Food

Roční členství ve Slow Food získáte již od EUR 5,-. 

Postupujte v těchto pěti jednoduchých krocích:

  1. Na této stránce vyberte tip členství a klikněte na „join“
  2. Na následující stránce vyplňte Formulář pro členy ("Registration form"), v záložce Choose a Convivium near you (local group), if you have a preference zvolte „Brno – Brno convivium“.
  3. Na následující stránce zkontrolujete, zda jste zadali správné údaje a klikněte dole na Payment
  4. Na další stránce vyberte formu placení a …
  5. Zaplaťte
Pokud nemůžete platit kartou na internetu, napište nám, rádi za vás členství vyřídíme. 

Vítáme Vás mezi členy Slow Food Brno!

Být členem hnutí Slow Food…

znamená navracet jídlu jeho důstojnost a podporovat poznávání různých chutí.
Slow Food usiluje o souhru etických zásad a požitku z jídla, radosti a zodpovědnosti.

Staňte se členem Slow Food Brno a zapojte se způsobem, který vám vyhovuje – organizujte, vzdělávejte, podělte se o nápady či vědomosti nebo se jen společně s námi radujte s dobrého jídla. Pomůžete nám tak chránit zdraví naší krajiny a lidí v ní žijících.

Naplňujte filosofii Slow Food v každodenním životě...

zpomalte a využívejte svých smyslů k tomu, abyste se stali „spoluvýrobci“ - zodpovědnými jedlíky, kteří volí jídlo vyrobené v harmonii s místní přírodou a kulturou. Co je dobré pro vás, je dobré pro Zemi.

Slow Food poprvé použil termín "spoluvýrobce", aby zdůraznil moc konzumentů – můžeme vystoupit z naší pasivní role a aktivně se začít zajímat o ty, kteří pro nás produkují jídlo, jak to dělají a s jakými problémy se přitom potýkají. Takto se stáváme součástí produkčního procesu. 

Spoluvýrobci podporují místní farmáře, rybáře, chovatele, včelaře, výrobce sýrů a další nejen nákupem jejich výrobků, ale také ponořením se do bohatství znalostí a dovedností, které nám mohou nabídnout. Tímto způsobem se učíme o kvalitě a zvyšujeme naše povědomí o tom, jak vypadá zdravější, chutnější a zodpovědnější strava v našem regionu.

Nejlepším způsobem, jak k tomuto propojení může docházet, je přímé setkání farmářů a konzumentů, například na farmářských trzích, jarmarcích či přímo na farmách. Pokud přímé setkání není možné, měli bychom se pokusit nakupovat v prodejnách, které nabízí produkty místních zemědělců, nebo jíst v restauracích či jídelnách, připravujících jídlo z čerstvých místních produktů.

Čím více nás uvědomělých a informovaných konzumentů bude, tím více farmářů bude motivováno hospodařit způsoby, které jsou šetrné k přírodě a zvířatům a chrání rozmanitost.

Připojte se ke společnosti stejně smýšlejících lidí …od mexických „campesiňos“ po francouzského šéfkuchaře, od mongolských pastevců po profesory univerzity v Berkeley, od vietnamských rybářů po italské vinaře…Všichni společně směřují ke společnému cíli.

Jako člen Slow Food také získáte spoustu "duševní stravy" díky elektronickým a tištěným publikacím – měsíčníkům Slow Food a Terra Madre a Slow Food Almanachu – každoročnímu přehledu dění ve světě Slow Food.







Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce