Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Biodiverzita

Slow Food a biodiverzita

Ve snaze zachovat a podporovat rozmanitost podporuje Slow Food projekty, které jsou zaměřené na ochranu živočišných druhů a rostlinných odrůd, na udržování tradičních výrobních metod a na zachování krajových potravinových specialit. Úcta a uznání směřuje právě k obyčejným lidem, k drobným zemědělcům, výrobcům, pastýřům či rybářům. Chránit ohrožené živočišné druhy a vzácné odrůdy totiž znamená chránit životní prostředí. Slow Food poskytuje prostředky na mnohé finančně náročné projekty týkající se ochrany biodiverzity. K tomuto účelu byla v roce 2003 s podporou toskánských regionálních úřadů vytvořena Nadace Slow Food na ochranu biodiverzity.

Nadace Slow Food pro biodiverzitu podporuje vzdělávání drobných výrobců potravin, chrání různorodost a místní kulinářské tradice po celém světě prostřednictvím nových ekonomických modelů: Prezídia – 300 projektů udržitelné produkce potravin, Archa chuti – 800 regionálních produktů, Earth Markets – farmářské trhy.


Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce