Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Ve snaze zachovat a podporovat rozmanitost podporuje Slow Food projekty, které jsou zaměřené na ochranu živočišných druhů a rostlinných odrůd, na udržování tradičních výrobních metod a na zachování krajových potravinových specialit. Úcta a uznání směřuje právě k obyčejným lidem, k drobným zemědělcům, výrobcům, pastýřům či rybářům. Chránit ohrožené živočišné druhy a vzácné odrůdy totiž znamená chránit životní prostředí. Slow Food poskytuje prostředky na mnohé finančně náročné projekty týkající se ochrany biodiverzity. K tomuto účelu byla v roce 2003 s podporou toskánských regionálních úřadů vytvořena Nadace Slow Food na ochranu biodiverzity.
Nadace Slow Food pro biodiverzitu podporuje vzdělávání drobných výrobců potravin, chrání různorodost a místní kulinářské tradice po celém světě prostřednictvím nových ekonomických modelů: Prezídia – 300 projektů udržitelné produkce potravin, Archa chuti – 800 regionálních produktů, Earth Markets – farmářské trhy.