Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Slow Food Brno vytváří také vzdělávací, osvětové a informační programy pro podnikatele, veřejnost i děti.
Sdružení Slow Food Brno se v únoru 2012 zapojilo do projektu „Jídlo z blízka - vzdělávání kuchařů a zemědělců pro vytvoření regionální gastronomie jako součásti udržitelného cestovního ruchu Olomouckého kraje“.
Ve spolupráci s občanskými sdruženími Živý venkov a Institut pro trénink pohostinnosti realizujeme od 1.2.2012 do 31.10.2013 projekt, jehož záměrem je vytvoření a ověření vzdělávacích modulů pro společné vzdělávání kuchařů a regionálních zemědělců v Olomouckém kraji. Projekt si klade za cíl zvýšit kvalitu regionální gastronomie a podpořit tak udržitelný cestovní ruch kraje. Vzdělávací kurz cílovým skupinám umožní vzájemnou efektivní spolupráci ve vytváření nabídky „jídla z blízka“ – regionální gastronomie, postavené na čerstvých a autentických místních surovinách, tradičních recepturách a řemeslných dovednostech všech zúčastněných.
Realizátor projektu:
Živý venkov o.s., info@zivyvenkov.cz, www.zivyvenkov.cz
Partneři projektu:
Institut pro trénink pohostinnosti, info@hospitalitytraining.cz, www.hospitalitytraining.cz
Slow Food Brno, brno@slowfoodbrno.cz,www.slowfoodbrno.cz
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem
a státním rozpočtem České republiky.