Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
V rámci projektu Slow Food Central Europe proběhne ve čtvrtek 7.3. 2019 od 9 do 11 hodin diskusní forum se zajímavou tématikou propagace kulturního gastronomického dědictví.
Otevřená zahrada, Údolní 33, BRNO
7. března 2019 | 9,00 – 11,00 hodin
Moderuje: Tom Václavík, Slow Food Brno
9:00 Přivítání
Ivo Bednář, Vedoucí Oddělení cestovního ruchu a zahraničních vztahů, Statutární město Brno
9:30 Jídlo jako most mezi hmotným a nehmotným dědictvím
Ivo Kara-Pešić, spolek Kinookus (Chorvatsko)
9:45 Chutě a gastronomické zážitky na Zelném trhu v Kecskemétu
Beáta Borbély, město Kecskemét (Maďarsko)
10:00 Přestávka, občerstvení
10:15 Ochutnejte a poznejte rozmanitost jižní Moravy
Tom Václavík, Slow Food Brno
10:30 Gastronomické dědictví: šance na vyrovnání negativních důsledků moderního turistického ruchu
Szymon Gatlik, město Krakov (Polsko)
10:45 Jídlo a gastronomie jako klíčové nástroje pro místní strategie udržitelného rozvoje
Isabella Marangoni, město Benátky (Itálie)
11:00 Volná diskuse