Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Prvotina novinářky Petry Pospěchové, Regionální kuchařka – Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska, vyšla v říjnu tohoto roku.
Kuchařská kniha, která jako jediná poctivě mapuje kuchyni všech koutů České republiky, sklízí úspěch nejen v řadách čtenářů, ale také u profesionálních kuchařů, kterým jsou vyhlášené krajové recepty i pokrmy skoro zapomenuté inspirací pro jejich tvorbu. Jako první se knihy chopili kuchaři brněnské Tomato Fresh Restaurant a vytvořili dle Regionální kuchařky lákavé menu na celý týden!
Od 9. do 15. prosince tak budete moci v restauraci ochutnat předkrm v podobě masového pudinku s bramborami, vánoční rybí polévku, houbového kubu nebo kapra na modro a jako dezert výtečné peciválky. V pátek 13. navíc do restaurace dorazí autorka knihy Petra Pospěchová, aby odehnala všechny chmury tohoto dne, a mezi 11 a 15 hodinou bude dokonce jídla z knihy připravená servírovat! Máte tak jedinečnou možnost zeptat se na to, co vás z regionální kuchyně zajímá (Například proč jsou zrovna na Valašsku „trnky, zemňáky, špek
a zelé živobytí celé“, proč jsou hanácké omáčky bohaté a proč se v jižních Čechách mohlo másla pořádně zakrajovat?). Tento den vás také čeká speciální menu, které si však kuchaři s autorkou nechávají jako překvapení.
Regionální kuchařka Petry Pospěchové bude v Tomato Fresh Restaurant k mání za 499 Kč. Knihu si můžete také nechat podepsat.