Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

USA: trendem v gastronomii zůstává jídlo z blízka

autor: Tom Václavík | dne: 30.12.2013

Maso, ryby a zeleniny "z blízka" jsou nejžhavějšími trendy v gastronomii v USA pro rok 2014.

Vyplývá to z každoročního průzkumu Americké národní asociace restaurací (The National Restaurant Association) z názvem “What’s Hot in 2014”. Průzkumu se zúčastnilo 1 300 profesionálních kuchařů, členů American Culinary Federation (ACF).

Průzkum zjistil, že hosté restaurací se stále více zajímají o to, co jedí a odkud jídlo pochází. Opravdové trendy, na rozdíl od přechodných módních vln, ukazují širší změny ve společnosti. Restaurace se budou tedy nadále zaměřovat na původ surovin pro přípravu pokrmů a nápojů, jedinečnost jejich úpravy a prezentace a také na nutriční profil každého pokrmu. 

Top 10 trendů:

  1. Maso a ryby z blízka
  2. Ovoce a zelenina z blízka
  3. Udržitelnost jako kulinářské téma
  4. Zdravé pokrmy pro děti
  5. Bezlepkové pokrmy, pokrmy pro alergiky
  6. Hyper-lokální suroviny - vlastní zahrada restaurace
  7. Zdravá výživa dětí jako kulinářské téma
  8. Těstoviny vyrobené bez pšenice (např. z quinoi, pohanky nebo rýže)
  9. Ryby z udržitelných zdrojů
  10. Značkové výrobky z farem 
Nákup potravin z blízkého, známého zdroje – od masa a ryb, přes ovoce a zeleninu, až po alkoholické nápoje – je velkým trendem již několik let (Bio-info psalo zde zde), stále však nabírá na popularitě.

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce