Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Jídlo z blízka a zdravá jídla pro děti jsou nejžhavějšími trendy v gastronomii
v USA pro rok 2012.
Jídlo z blízka a zdravá jídla pro děti jsou nejžhavějšími trendy v gastronomii
v USA pro rok 2012.
Vyplývá to z každoročního průzkumu Americké národní asociace restaurací (The National Restaurant Association) z názvem “What’s Hot in 2012”. Průzkumu se zúčastnilo 1 800 profesionálních kuchařů, členů American Culinary Federation (ACF).
Průzkum zjistil, že v nadcházejícím roce budou nejžhavějšími trendy v oboru gastronomie „nákup surovin z blízka“ a „zdravé pokrmy pro děti“. Také udržitelnost hraje v trendech významnou roli.
Nákup potravin z blízkého, známého zdroje – od masa a ryb, přes ovoce a zeleninu, až po alkoholické nápoje – je velkým trendem již několik let (Bio-info psalo), stále však nabírá na popularitě. Místní farmy a výrobci se pro šéfkuchaře, jež chtějí podporovat místní podnikatele a zdůrazňovat v menu sezónní položky, stávají důležitým zdrojem surovin.
Na otázku, zda restaurace má vlastní zahradu, odpověděla kladně jedna třetina dotázaných. Jeden z pěti odpověděl, že na zahradu nemají dostatek místa a téměř polovina odpověděla, že zahradu nemají a spoléhají se při dodávkách zeleniny na dodavatele.