Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Slow Food hostil neformální zasedání ministrů EU pro zemědělství a rybolov

autor: Tom Václavík | dne: 30.09.2014

Dne 29. září se 28 ministrů zemědělství a rybolovu zemí EU setkalo na neformálním zasedání na univerzitě gastronomických věd Slow Food v italském Pollenzu. 

Slow Food měl tu čest přivítat 29. září 28 evropských ministrů pro zemědělství a rybolov na Univerzitě gastronomických věd (UNISG). Neformálním zasedání zahrnovalo mimo jiné projevy evropského komisaře pro zemědělství a rozvoj venkova Daciana Cioloşe, italského ministra zemědělství, potravin a politik v oblasti lesnictví, Maurizia Martina, a prezidenta Slow Food Carla Petriniho.

Dacian Cioloş ve svém vystoupení pochválil Slow Food a Universitu slovy: "Vždycky se sem s radostí vracím, protože se tu cítím jako doma. Je to proto, že sdílím společné názory se Slow Food: Oba jsme přesvědčeni, že tradice je velmi moderní, že to, co přichází z minulosti, od tradic, je zcela v souladu s tím, co očekáváme od budoucnosti.“

Po neformálním diskusním zasedání byli ministři pozváni ochutnat a dozvědět se více o tradičních výrobcích z evropských Presidií a Arch chutí, projektů na ochranu malých tradičních potravinářských výrobců, kterým hrozí vyhynutí. Každá evropská země byla zastoupena výrobkem a jeho producentem, který vysvětlil hodnotu a význam těchto potravin a nastínil sociální a politické problémy, se kterými se výrobci potýkají. Českou republiku reprezentovaly Oskeruše, představené Vítem Hrdouškem ze Slow Food Bílé Karpaty.

Níže najdete odkaz na brožuru, kterou Slow Food připravil ve spolupráci s Univerzitou gastronomických věd a která obsahuje seznam všech výrobků s popisem a obrázky.

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce