Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Vytvoříme menu z obyčejných, ale mnohdy opomíjených surovin. Představíme a připravíme pokrmy mimo jiné ze sezónní netradiční zeleniny, hub, divokých bylin, ryb a ryb.
Die Neue Natürliche Küche, jak se Reisingerův přístup k vaření jmenuje, představí rozměr chutí původních surovin. „Domnívám se, že jedním z nejdůležitějších základů pro znalost „Nové přírodní kuchyně“ je vyznat se v potravinách a jejich chuťových vlastnostech, znát místní region, zdejší půdu a pro dané místo charakteristické plodiny. Zároveň je ale také důležitá znalost tradičních produktů, které jsou často už napůl zapomenuty, nemluvě o postupu při jejich přípravě. Hlavně je ale důležité vnímat širší souvislosti a skrz jejich podstatu vědět, jak přispívat k udržitelnosti, zdraví a kráse. Kreativní a vzrušující způsob předávání těchto poznatků skrz chuť a požitek se proto stal neoddělitelnou součástí mé kuchyně,“ říká o svém přístupu Johann Reisinger.
Johann Reisinger získal roku 1988 ocenění (2 čepce) od renomovaného francouzského průvodce Gault Millau. Takto se zařadil mezi nejvýznamnější rakouské šéfkuchaře. Od poloviny 90. let se soustředí na striktně přírodní a autentickou kuchyni, založenou na třech pilířích: příroda-požitek-výživa.
Termín: sobota 26. listopadu 2016 od 9.30 do 15 hodin
Místo: kuchyně restaurace Bohéma, Rooseveltova 7, Brno
Cena: 2 990 Kč, platba nutná předem. V ceně suroviny a konzumace vytvořených pokrmů.
Rezervace: nejpozději do 15.11.2016 zašlete jméno a fakturační údaje na tom@slowfoodbrno.cz. Po rezervaci obdržíte fakturu a číslo účtu, kam zaslat poplatek.
Co s sebou: Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. Nezapomeňte pouze zástěru, pohodlné oblečení a obuv.
Tlumočení do češtiny zajištěno.