Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Pojeďte s námi ochutnat Štýrský Vulkanland

autor: Tom Václavík | dne: 22.01.2014

Slow Food Brno vás zve na výlet do regionu Vulkanland v rakouské spolkové zemi Štýrsko, kde ochutnáme speciality tří představitelů tohoto kulinářského kraje. Program je připravený ve spolupráci se Slow Food Štýrsko a šéfkuchařem Johannem Reisingerem.

Termín: pátek, 21. února 2014

Doprava: autobusem

Odjezd: Brno 6.30 (Rooseveltova ulice, před Janáčkovým divadlem)

Příjezd: Brno – přibližně ve 21.00

Program

10.30 – 12.30: Zotter Schokoladen Manufaktur – vyhlášený výrobce bio a fair trade čokolády, jejíž výrobu budete sledovat a ochutnávat „v přímém přenosu“. Ochutnáte desítky druhů čokoládových výrobků, od klasických až po velmi exotické. Audio průvodce v češtině. Těsně vedle výrobny Zotter nedávno otevřel ukázkovou farmu, na které chová tradiční plemena zvířat a pěstuje staré místní odrůdy ovoce a zeleniny.

13:00 - 14:30: Gölles Manufaktur – farmářova rodina se již tři generace stará o sady starých odrůd ovoce v okolí hradu Riegersburg. Od 80. let minulého století se také specializují na ruční výrobu pálenek a octů. Čeká nás ochutnávka a možnost nákupu.

15:00 – 17.00:  Vulcano – výrobce vynikajících uzenin, zejména vzduchem uzené šunky. Cílem farmy je „vyrábět nejlepší šunku na světě“. K chovaným prasatům se chovají ohleduplně a s láskou, řemeslná výroba dle tradičních postupů dbá na nejvyšší kvalitu a chuť. Ochutnávka, připravená šéfkuchařem Johannem Reisingerem, zahrnuje: uvítací aperitiv, sklenku Muškátu žlutého, regionální delikatesy (chutney, dýně, jeřabiny), sklenku Sauvignonu, rarita – 40 měsíců zrající ručně krájená šunka, a sklenice Cabernet Merlot. Videa zde.

Tlumočení do češtiny zajištěno.

Cena exkurze: 2 190 Kč,- na osobu. Cena zahrnuje dopravu a vstupné včetně degustací.

Cenu za exkurzi zaplatíte na základě daňového dokladu, který obdržíte po registraci. Faktura musí být uhrazena v plné výši nejpozději v pátek 14. února.

Registrujte se nejpozději do 10. února 2014 na adrese: tom@zivyvenkov.cz. Zašlete název firmy, fakturační adresu, jména účastníků, telefon a email. 

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce