Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Termín: pátek, 3. října 2014
Doprava: autobusem
Odjezd: Brno (Rooseveltova ulice, před Janáčkovým divadlem) – 6.30
Příjezd: Brno – přibližně ve 21.00
Cena: bude včas upřesněna
10.30 – 12.30: Essbarer Tiergarten – „Jedlá zoo“ – v blízkosti Zotter Schokoladen Manufaktur byla nedávno otevřena ukázková farma. Na farmě Zotter chová tradiční plemena zvířat – dobytek, prasata, slepice, ovce, kozy, králíky, kachny, husy, krůty, osly, poníky, lamy, daňky, včely, v rybníčcích kapry, líny a sumce, a pěstuje staré místní odrůdy ovoce, zeleniny a bylin. Farma je také ukázkovým příkladem využití slunečních panelů pro generování elektřiny. Přímo na farmě je také restaurace - Öko-Essbar – která připravuje denně čerstvé pokrmy z plodů vlastní farmy.
Program: prohlídka farmy, degustační oběd.
13.00 – 14.30: Fink´s Delikatessen – Bettina a Hans Peter Finkovi již přes deset let zpracovávají čerstvé ovoce a zeleninu do vysoce kvalitních delikátních výrobků s cílem maximálního zachování čisté chutí přírody.
Podle tradičních, často zapomenutých receptů, vyrábějí výhradně ručně a bez použití jakýchkoli umělých látek nejlepší štýrské pochoutky. Od octa, přes omáčky, pesta, čatni, až po nakládané ovoce a džemy. V sousedním hostinci Gasthaus Haberl nabízí manželé Finkovi skvělou tradiční štýrskou kuchyni doplněnou o výborná místní vína.
Program: ochutnávka nakládaných delikates z ovoce a zeleniny vlastní výroby. Následně prohlídka prodejny a výrobny, možnost nákupu.
15:00 - 16:30: Ölmühle Fandler - Co byla zahájena můj praděda byl živen svými prarodiči a otcem. Díky tvrdé práci, lásce a bohatství nápadů, které zasvětili k tomu, že nejlepší Fandler přírodní oleje. Je to můj nejkrásnější mise pokračovat v této nádherné rodinné tradici. Necháme plody dozrávají svým vlastním tempem a trpělivě čekat, dokud je čas uvolnit jejich nejneuvěřitelnější tajemství: jejich drahé oleje. Fandler dnes vyrábí desítky druhů olejů a octů nejvyšší kvality, od světnicového nebo lněného, až o speciality z ořechů nebo máků. Vyhlášený je jejich tradiční olej z dýňových semen.
Program: prohlídka výroby, ochutnávka produktů, možnost nákupu