Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Ochutnejte Štýrský Vulkanland II - avízo druhé exkurze

autor: Tom Václavík | dne: 01.05.2014

Termín: pátek, 3. října 2014

Doprava: autobusem

Odjezd: Brno (Rooseveltova ulice, před Janáčkovým divadlem) – 6.30

Příjezd: Brno – přibližně ve 21.00

Cena: bude včas upřesněna

Program exkurze

10.30 – 12.30: Essbarer Tiergarten – „Jedlá zoo“ – v blízkosti Zotter Schokoladen Manufaktur byla nedávno otevřena ukázková farma. Na farmě Zotter chová tradiční plemena zvířat – dobytek, prasata, slepice, ovce, kozy, králíky, kachny, husy, krůty, osly, poníky, lamy, daňky, včely, v rybníčcích kapry, líny a sumce, a pěstuje staré místní odrůdy ovoce,  zeleniny a bylin. Farma je také ukázkovým příkladem využití slunečních panelů pro generování elektřiny. Přímo na farmě je také restaurace - Öko-Essbar – která připravuje denně čerstvé pokrmy z plodů vlastní farmy.
Program: prohlídka farmy, degustační oběd.

13.00 – 14.30: Fink´s Delikatessen – Bettina a Hans Peter Finkovi již přes deset let zpracovávají čerstvé ovoce a zeleninu do vysoce kvalitních delikátních výrobků s cílem maximálního zachování čisté chutí přírody.

Podle tradičních, často zapomenutých receptů, vyrábějí výhradně ručně a bez použití jakýchkoli umělých látek nejlepší štýrské pochoutky. Od octa, přes omáčky, pesta, čatni, až po nakládané ovoce a džemy. V sousedním hostinci Gasthaus Haberl nabízí manželé Finkovi skvělou tradiční štýrskou kuchyni doplněnou o výborná místní vína.

Program: ochutnávka nakládaných delikates z ovoce a zeleniny vlastní výroby. Následně prohlídka prodejny a výrobny, možnost nákupu.

15:00 - 16:30: Ölmühle Fandler - Co byla zahájena můj praděda byl živen svými prarodiči a otcem. Díky tvrdé práci, lásce a bohatství nápadů, které zasvětili k tomu, že nejlepší Fandler přírodní oleje. Je to můj nejkrásnější mise pokračovat v této nádherné rodinné tradici. Necháme plody dozrávají svým vlastním tempem a trpělivě čekat, dokud je čas uvolnit jejich nejneuvěřitelnější tajemství: jejich drahé oleje. Fandler dnes vyrábí desítky druhů olejů a octů nejvyšší kvality, od světnicového nebo lněného, až o speciality z ořechů nebo máků. Vyhlášený je jejich tradiční olej z dýňových semen.

Program: prohlídka výroby, ochutnávka produktů, možnost nákupu

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce