Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Obsahem semináře, kterého se zúčastnili zástupci města Brna, Jihomoravského kraje, podnikatelů a oborových sdružení, bylo představit vytvořené materiály z oblasti mapování a zhodnocování gastronomického dědictví města Brna.
Druhým námětem bylo plánování a příprava programu pilotních aktivit projektu, které proběhnout v příštím roce v Brně.
Snahou pilotních aktivit v projektu Slow Food CE je ukázat veřejnosti v Brně, že jižní Morava může být bohatým zdrojem rozmanitých zemědělských produktů, které skvěle chutnají a mají důležité místo v našich kuchyních.
Pilotní aktivity ukáží, jak důležité je podporovat místní zemědělce a jejich tradiční dovednosti. Vytvoří vzdělávací nástroje pro učitele, které pomohou dětem cvičit smysly, aby dokázaly poznat kvalitní potraviny. Praktické a zábavné dílny ukáží, jak snadné je zpracovávat čerstvé ovoce a zeleninu pro další upotřebení v kuchyni. Díky online databázi receptů a místních producentů kvalitních surovin umožníme kuchařům v zařízeních veřejného stravování připravovat lahodné pokrmy z místních surovin.