Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Kulinářská exkurze opět do Vulkanlandu ve Štýrsku - rezervujte si místo

autor: Tom Václavík | dne: 15.09.2014

Zveme vás na již druhou kulinářskou exkurzi do rakouského Štýrska. Exkurze se koná v pátek 3.října, rezervujte si místo včas. 

„Ochutnejte Štýrský Vulkanland II“

Termín: pátek, 3. října 2014

Doprava: autobusem

Odjezd: Brno (Rooseveltova ulice, před Janáčkovým divadlem) – 6.30

Příjezd: Brno – přibližně ve 21.00

Program exkurze

10.30 – 12.30: Essbarer Tiergarten – „Jedlá zoo“ – v blízkosti Zotter Schokoladen Manufaktur byla nedávno otevřena ukázková farma. Na farmě Zotter chová tradiční plemena zvířat – dobytek, prasata, slepice, ovce, kozy, králíky, kachny, husy, krůty, osly, poníky, lamy, daňky, včely, v rybníčcích kapry, líny a sumce, a pěstuje staré místní odrůdy ovoce,  zeleniny a bylin. Farma je také ukázkovým příkladem využití slunečních panelů pro generování elektřiny. Přímo na farmě je také restaurace - Öko-Essbar – která připravuje denně čerstvé pokrmy z plodů vlastní farmy.

Program: prohlídka farmy, degustace čerstvých sezónních produktů z farmy připravených šéfkuchařem.

13.00 – 15.00: Fink´s Delikatessen – Bettina a Hans Peter Finkovi již přes deset let zpracovávají čerstvé ovoce a zeleninu do vysoce kvalitních delikátních výrobků s cílem maximálního zachování čisté chutí přírody.

Podle tradičních, často zapomenutých receptů, vyrábějí výhradně ručně a bez použití jakýchkoli umělých látek nejlepší štýrské pochoutky. Od octa, přes omáčky, pesta, čatni, až po nakládané ovoce a džemy. V sousedním hostinci Gasthaus Haberl nabízí manželé Finkovi skvělou tradiční štýrskou kuchyni doplněnou o výborná místní vína.

Program: ochutnávka nakládaných delikates vlastní výroby z ovoce a zeleniny - pomazánky a pikantní dipy s domácím chlebem, následuje tříchodový oběd: Dýňová polévka s muškátovým oříškem a dýňovým pestem, Kuřecí prsíčka po Štýrsku s kandovanými černými ořechy z rodinné manufaktury Fink´s, s houbovým ragú a šalotkovou omáčkou, Jablečno-makový dortík z vlastní pražírny s levandulovou zmrzlinou. Následně prohlídka prodejny a výrobny, možnost nákupu.

15:30 - 16:30: Ölmühle Fandler nejvyhlášenější výrobce olejů v celém Rakousku. Fandler dnes vyrábí desítky druhů olejů a octů nejvyšší kvality, včetně „bio“, od světlicového nebo lněného, až po speciality z ořechů nebo máků. Vyhlášený je jejich tradiční olej z dýňových semen.

Program: prohlídka výroby, ochutnávka produktů, možnost nákupu

Programem nás bude provázet vyhlášený rakouský „naturální“ šéfkuchař Johann Reisinger.

Cena exkurze: 2 790 Kč,- na osobu. Cena zahrnuje dopravu, tlumočení a vstupné včetně degustací a oběda.  

Cenu za exkurzi zaplatíte na základě daňového dokladu, který obdržíte po registraci. Registrace nejpozději do 10. září 2014 na adresu: tom@zivyvenkov.cz.

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce