Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací

Kuchařský kurz s Johannem Reisingerem

autor: Tom Václavík | dne: 01.09.2014

Zveme vás na kuchařský kurz s vyhlášeným rakouským naturálním kuchařem Johannem Reisingerem. 

Opravdové chuti jídla

aneb sezónní kouzlení s Johannem Reisingerem

Pod vedením vyhlášeného rakouského naturálního kuchaře Johanna Reisingera připravíme menu ze sezónní zeleniny, hub, divokých bylin a zvěřiny.

Vytvoříme menu z obyčejných, ale mnohdy opomíjených surovin. Představíme a připravíme pokrmy mimo jiné ze sezónní netradiční zeleniny, hub, divokých bylin, ryb a zvěřiny.

Die Neue Natürliche Küche, jak se Reisingerův přístup k vaření jmenuje, představí rozměr chutí původních surovin. „Domnívám se, že jedním z nejdůležitějších základů pro znalost „Nové přírodní kuchyně“ je vyznat se v potravinách a jejich chuťových vlastnostech, znát místní region, zdejší půdu a pro dané místo charakteristické plodiny. Zároveň je ale také důležitá znalost tradičních produktů, které jsou často už napůl zapomenuty, nemluvě o postupu při jejich přípravě. Hlavně je ale důležité vnímat širší souvislosti a skrz jejich podstatu vědět, jak přispívat k udržitelnosti, zdraví a kráse. Kreativní a vzrušující způsob předávání těchto poznatků skrz chuť a požitek se proto stal neoddělitelnou součástí mé kuchyně,“ říká o svém přístupu Johann Reisinger. 

Johann Reisinger získal roku 1988 ocenění (2 čepce) od renomovaného francouzského průvodce Gault Millau. Takto se zařadil mezi nejvýznamnější rakouské šéfkuchaře. Od poloviny 90. let se soustředí na striktně přírodní a autentickou kuchyni, založenou na třech pilířích: příroda-požitek-výživa.

Termín: pátek 17. října 2014, od 9.30 do 15 hodin

Počet účastníků omezen na 12.

Cena: 3 500 Kč, platba nutná předem. V ceně suroviny a konzumace vytvořených pokrmů. Každý účastník obdrží Osvědčení o absolvování kurzu.

Rezervace: nejpozději do 26.9.2014 zašlete jméno a fakturační údaje na tom@slowfoodbrno.cz. Po rezervaci obdržíte fakturu a číslo účtu, kam zaslat poplatek.

Co s sebou: Veškeré pomůcky k vaření vám budou zapůjčeny. Nezapomeňte pouze pohodlné oblečení a obuv.

Místo: Studio Divoká vařečka, Pekárenská 6, Brno, www.divoka-varecka.cz

Tlumočení do češtiny zajištěno. 

 

Aktuality

Fotky z akcí

Mezinárodní akce