Terra Madre Salone del Gusto 2018
datum: 15.10.2018fotek: 34
Zveme vás na kurz vaření "Profesionální kouzlení s málem aneb jak z minima dostat maximum chuti".
Pod vedením vyhlášeného rakouského naturálního kuchaře Johanna Reisingera připravíme menu ze sezónní zeleniny, farmářského masa a starých odrůd obilnin.
Vytvoříme menu z obyčejných, ale mnohdy opomíjených surovin. Představíme a připravíme pokrmy mimo jiné ze starých druhů obilovin, jako jsou pšenice dvouzrnka a jednozrnka, sezónní zeleniny, divokých bylin a masa.
Die Neue Natürliche Küche, jak se Reisingerůvpřístup k vaření jmenuje, představí rozměr chutí původních surovin. „Domnívám se, že jedním z nejdůležitějších základů pro znalost „Nové přírodní kuchyně“ je vyznat se v potravinách a jejich chuťových vlastnostech, znát místní region, zdejší půdu a pro dané místo charakteristické plodiny. Zároveň je ale také důležitá znalost tradičních produktů, které jsou často už napůl zapomenuty, nemluvě o postupu při jejich přípravě. Hlavně je ale důležité vnímat širší souvislosti a skrz jejich podstatu vědět, jak přispívat k udržitelnosti, zdraví a kráse. Kreativní a vzrušující způsob předávání těchto poznatků skrz chuť a požitek se proto stal neoddělitelnou součástí mé kuchyně,“ říká o svém přístupu Johann Reisinger.
Johann Reisinger získal roku 1988 ocenění (2 čepce) od renomovaného francouzského průvodce Gault Millau. Takto se zařadil mezi nejvýznamnější rakouské šéfkuchaře. Od poloviny 90. let se soustředí na striktně přírodní a autentickou kuchyni, založenou na třech pilířích: příroda-požitek-výživa.
Tlumočení do češtiny zajištěno.